Printex

DTP & PrePress | Tipar Offset | Tipar digital | Post-Press

Tipar Digital

Prin solutiile de tipar digital, Printex vine in ajutorul clientilor sai, cu tiraje mici.Conceptul de tipar digital face referire la metoda de a tipari materiale pe o varietate de medii avand ca sursa o imagine digitala. In mod normal, acesta notiune face referire la procesul de tiparire profesionala prin care materialele grafice create cu ajutorul unor programe mai mult sau mai putin specializate de desktop publishing sau provenind din alte surse digitale sunt tiparite cu ajutorul unor imprimante digitale, de viteza foarte mare.

In principiu, costurile pentru materialele imprimate prin metoda de tipar digital ar putea fi aparent mai ridicate, dar aceste costuri sunt amortizate de rapiditatea procesului datorata eliminarii unor etape consumatoare de timp si resurse, absolut necesare in pregatirea matritelor pentru alternativele clasice de tipar. De asemenea, tiparul digital asigura si o flexibilitate sporita, materialele destinate tiparirii putand fi modificate cu usurinta inaintea fiecarei comenzi de imprimare.

Tiparul digital este raspunsul industriei tipografice care vine cu avantajul competitiv al rapiditatii la cerintele unei piete care impune termene de livrare din ce in ce mai scurte.

La echipamentele de tipar digital folosite dispunem de servere de printare, lucru ce usureaza o eventuala retiparire a lucrarilor. Echipamentele sunt calibrate cu workflow-ul de tipar offset. In acest fel in cazul unui tiraj mai mare al lucrarii nu o sa existe diferente de calitate din trecerea la o alta tehnologie.

Principalele avantaje ale tiparului digital sunt:

- viteza mare de executie
- se poate tipari un singur exemplar, inainte de executia intregii lucrari
- comanda minima poate fi de o bucata
- costuri foarte avantajoase pentru tiraje mici
- se poate personaliza fiecare exemplar in parte - VDP (Variable Data Printing) - cu ajutorul unei baze de date sau al unui fisier extern
- fiecare print este identic.

DTP & PrePress | Tipar Offset | Tipar digital | Post-Press