Printex

DTP & PrePress | Tipar Offset | Tipar digital | Post-Press

Tipar Offset

Printex ofera clientilor sai servicii de tipar offset de foarte buna calitate. Tehnologile de ultima generatie pentru print, echipamentele de control si reglaj al consumului de cerneala, cerneluirea automata, reduc foarte mult pierderile facand astfel tiparul offset foarte copetitiv si pentru tiraje medii.

Timp de mai multe decenii, tiparul offset, a fost singura modalitate de a imprima o imagine pe hartie. In zilele noastre exista mai multe metode de imprimare a imaginilor color. Pentru tirajele de mari dimensiuni, tiparul offset ramane insa, cea mai buna varianta ca pret si calitate. Procesul de tiparire offset implica transferul de cerneala lichida de pe placa tipografica pe o suprafata intermediara (cum ar fi un cilindru cauciucat) si apoi pe suportul final (hartie). Pentru obtinerea placilor tipografice este nevoie de separarea culorilor continute intr-o imagine.

Cum se obtine culoare prin tiparire?

Cand este vorba imprimare in 4 culori, acest proces se refera la culorile Cyan, Magenta, Yellow (galben) si Black (negru). Acest sistem de culori sunt cunoscute sub prescurtarea CMYK. Prin combinarea acestor culori, un spectru larg de culori pot fi produse pe pagina imprimata. În cazul in care culorile sunt combinate pe hartie (acestea sunt imprimate ca puncte mici, unele partial suprapuse, prin principiul rasterizarii), ochiul uman combinand culorile pentru a vedea imaginea finala.

Ce este separatia de culoare?

Separatia de culoare este un proces prin care un document este separat in componente individuale pentru imprimarea color. Componentele sunt Cyan, Magenta, Yellow si Black. In acest process, fiecare dintre aceste culori se aplica pe o placa de imprimare. Placile se folosesc pentru combinarea culorilor de separatie pe hartie prin procesul numit tiparire. De asemenea se pot tipari culori speciale, Pantone sau Spot.

Nu este nevoie sa realizati dumneavoastra separatia de culoare. In general documentul este trimis catre tipografie sau biroul de DTP, noi urmand sa realizam pasii premergatori procesului de tiparire, incluzand si separatia de culoare.

Principalele avantaje ale tiparului offset sunt:

- folosim utilaje de ultima generatie
- calitate foarte mare a imaginii imprimate
- se pot tipari cartoane cu grosimi cuprinse intre 40 - 400 g/mp
- costul unitar scade pe masura ce cantitatea creste
- calitate imbunatatita prin folosirea tehnologiilor computer to plate si CIP4
- se pot tipari culori speciale - Spot si Pantone

 

 

DTP & PrePress | Tipar Offset | Tipar digital | Post-Press