Printex

DTP & PrePress | Tipar Offset | Tipar digital | Post-Press

Servicii Post-Press

Serviciile post-press reprezinta prelucrarea productiei deja tiparite. Altfel spus, optiuni auxiliare, destinate a-i reda un aspect finit si atractiv. Pentru a putea alege lucrarea postpress care se potriveste cel mai bine pentru comanda dvs., este bine sa cunoasteti tipurile de prelucrare postpress:

Caserarea – procedura, prin care articolul din hartie obisnuita, subtire, se lipeste la un material mai solid (carton, carton gofrat). Aceasta procedura permite confectionarea unor produse mai rezistente si mai durabile. Caserarea este necesara in special la confectionarea ambalajului.

Stantarea – atribuirea unui contur anumit produsului finit. Taierea dupa contur se executa prin utilizarea unor anumite forme, ascutite ca o muchie de cutit si a unor prese speciale. Taierea dupa contur reprezinta o modalitate de a face produsul finit mai interesant, original si deci mai atractiv. Stantarea se utilizeaza pentru a face mai atractive ilustratele, mapele, cartile de vizita, calendarele de buzunar etc. Taierea dupa contur e posibila atat pe hartie obisnuita, cat si pe carton.  

Plastifierea lucioasa si mata se efectueaza cu scopul de a-i da durabilitate si rezistenta la factorii externi nefavorabili (umezeala, praf, amprente digitale etc.) si de a-i imbunatati aspectul.

Faltuirea – plierea (indoirea) produsului finit pentru a-i conferi forma necesara.

Biguirea – crearea unui sant in locul indoiturii presupuse. Bigul previne deteriorarea hartiei si a stratului cromatic si, de asemenea, asigura o indoire perfecta. Biguirea este binevenita la produsele din hartie cu gramaj mai mare de 200gr/mp si carton.

Rotunjirea colturilor – tip de finisare prin care se rotunjesc colturile ascutite. Scopul acestei optiuni este unul decorativ. Insa, in afara de aceasta, rotunjirea colturilor protejeaza articolul de uzarea lor rapida.

Perforarea – formarea unui sir de gauri pentru a face posibila decuparea in acest loc.

Legarea – adunarea si lipirea (coaserea) foilor. Printex va propune diverse metode de legare: cu ata (pentru carti), spirala metalica (pentru legarea calendarelor, rapoartelor, materialelor pentru prezentari), lipirea cu termoclei (este binevenita la lipirea cartilor, blocnotes-urilor, cataloagelor, brosurilor etc.).

DTP & PrePress | Tipar Offset | Tipar digital | Post-Press